Szervezetfejlesztés

Probléma

Cégméret

Megoldás

Minden vállalkozás az organikus fejlődés során létrehozza a saját szervezeti egységeit. Szervezeti egységek a legkisebb cégeknél is léteznek, itt a különböző feladatokat akár ugyanaz a munkatárs is elláthatja. Nagyobb cégeknél már jobban elkülönülnek az egyes feladatok és létrejönnek a különböző szervezeti egységek. Itt már fontossá válik a feladatok és felelősségi körök pontos meghatározása, az információ áramlás biztosítása, a határvonalak meghúzása. Az egyes munkakörök jól behatárolják az elvégzendő feladatokat, és a munkakör helyét a szervezetben. A fejlődés során egy adott ponttól a szervezet hatékonysága csökken. Ennek oka, hogy a szervezet fejlődése nem tudatosan történik, hanem spontán fejlődik. Ez az a pont, ahol mindenképpen be kell avatkozni, mielőtt a vállalat hatékony működése veszélybe kerül.

Szervezet fejlesztése

Folyamatosan fel kell tennünk magunknak a következő kérdéseket: – Minden feladatnak van felelőse? – A megfelelő ember van a megfelelő helyen (kompetencia)? – Elegendő tudással rendelkezik az adott munkatárs a feladatai ellátásához? – A feladatok, felelősségek elvesznek a szervezetben? – Léteznek a szükséges szabályzatok? – Létezik-e tudásmonopólium, azaz ki vagyok-e szolgáltatva bármelyik kollégának? – Mérhetőek az egyedi teljesítmények? – A szervezetek feladatai elkülöníthetőek egymástól? – Mindenki hozzájut-e a munkájához szükséges információhoz? és ez csak néhány probléma a sok közül.

Ha bármelyik kérdésre NEM a válasz, akkor szükségünk van szervezetfejlesztésre!

Nézzük az érintett főbb területeket:

– Menedzsment
– Kereskedelem
– Marketing
– Ügyfélszolgálat
– Pénzügy
– Logisztika
– HR
– Gyártás
– Kutatás + Fejlesztés
– Logisztika
– IT

A szervezetfejlesztés során felmérjük az összes problémás területet, meghatározzuk a problémák forrását. Kidolgozzuk a lehetséges megoldásokat és megvalósítjuk, végigvisszük a szervezeten a változásokat.

Ezzel nem csak tanácsot kap, hanem megoldást is!

Elérhetőség & kapcsolat

Telefon

+36 30 / 419 1284

Email

szabo@thalassys.hu